Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Αρχική/Ρομποτική ΛΕΥΚΩΣΙΑ & ΛΕΜΕΣΟΣ/Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου

Τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου ξεκινούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ανάλογα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις διάφορες επιλογές ως προς τις μέρες και ώρες. Η περίοδος εγγραφών ξεκινά μετά το Πάσχα και συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Η εγγραφή για τα προγράμματα του Πίνακα 2 γίνεται με προσωπική επίσκεψη στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ. Οι πληρωμές για όλα τα προγράμματα του Πίνακα 2 γίνονται με μηνιαίες δόσεις όπως φαίνονται στην τελευταία στήλη του Πίνακα 2 του αρχείου PDF με όλα τα προγράμματα.

Περιγραφή

H Ρομποτική προσφέρεται στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Πιο κάτω θα διαβάσετε τις πληροφορίες που απαντούν το ερώτημα «Που να στείλω το παιδί μου Ρομποτική;»
Η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη όταν έχετε διαβάσει τις πιο κάτω πληροφορίες.

Ποιοι διδάσκουν Ρομποτική στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ  διδάσκουν εξαιρετικοί καθηγητές Ρομποτικής με επιστημονικές γνώσεις σε Computer Science, Computer Engineering και Electronics & Robotics. Για αυτό και υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα όπως θα δείτε πιο κάτω.

Διακρίσεις σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς & και εκπροσώπηση της Κύπρου σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς 

Στους μαθητές μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορους διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ σάρωσε τα πάντα και δικαιώνει την φήμη του ως το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο Ρομποτικής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ πήρε την:

Επίσης, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Κύπρο, όπου μαθητές μας συμμετέχουν απευθείας σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς ρομποτικής όπως:

Άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής

Εκτός από τους Παγκύπριους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς, στους μαθητές μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής:

Ποιοι ασχολούνται με την Ρομποτική

H Ρομποτική είναι δημιουργική, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα. Με την Ρομποτική ασχολούνται χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, έξυπνοι μαθητές, παιδιά που τους αρέσουν οι κατασκευές (π.χ. με LEGO), ως άτομα είναι της επιστήμης & της τεχνολογίας και έχουν κλίση προς υπολογιστές. Αν βλέπετε ότι τα παιδιά σας διαφέρουν από άλλα και πληρούν κάποια ή όλα από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, τότε η Ρομποτική είναι αυτό που ψάχνετε.

Τι κερδίζει κάποιο παιδί από την Ρομποτική

Η Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Επίσης, η Ρομποτική συνδράμει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, μιας και τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες, κτίζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έτσι βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα ότι τα έχουν καταφέρει. Η Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκέδαση. Επίσης, διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πληροφορική, την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά. Για αυτό το λόγο η Ρομποτική εμπίπτει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ονομάζεται STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Τι είναι ρομπότ

Στη Ρομποτική γίνεται εκπαίδευση μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον, με σκοπό να κατασκευαστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ διαφόρων μορφών, τύπων, ικανοτήτων και «εξυπνάδας». Τα ρομπότ αποτελούνται από λογισμικό (software) και διάφορα υλικά (hardware), όπως πλαστικά τουβλάκια, άξονες, γρανάζια, και άλλα πλαστικά εξαρτήματα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Επίσης, είναι διαθέσιμα και κάποια ηλεκτρονικά μέρη, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ρομπότ να «ζωντανέψει» και να εκτελέσει διάφορες εντολές. Τα  ηλεκτρονικά μέρη αποτελούνται από τον εγκέφαλο του ρομπότ, αισθητήρες (sensors) χρώματος-αφής-απόστασης-απόκλισης που δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και κινητήρες (motors) για σκοπούς κίνησης.

Αγορά ρομπότ και διάβασμα στο σπίτι

Για την Ρομποτική δεν απαιτείται να αγοράσετε ρομπότ για να έχετε στο σπίτι σας. Επίσης, δεν απαιτείται καθόλου διάβασμα για το σπίτι. Όλη η δουλειά γίνεται μέσα στα εργαστήρια Ρομποτικής στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Προσφερόμενα επίπεδα  

  • Εισαγωγή στη Ρομποτική (για Α Δημοτικού)
  • LEGO WeDo 1
  • LEGO WeDo 2
  • LEGO Mindstorms 1
  • LEGO Mindstorms 2
  • LEGO Mindstorms 3
  • Arduino 1
  • Arduino 2
  • Arduino 3

Εκτός από τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ προσφέρει και μαθήματα Ηλεκτρονικών ΥπολογιστώνΑγγλικών, Λογιστικής, καθώς και το παγκόσμια αναγνωρισμένο UCMAS Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά Δημοτικού. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να παρακαθίσουν το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Άριστον.


Φωτογραφίες & βίντεο από άλλες δραστηριότητες μαθητών Ρομποτικής

Group των μαθητών μας της Ρομποτικής στο Facebook


Επίδειξη Ρομποτικής στο IKEA, 5 Ιουλίου 2017.


Συμμετοχή στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς ως «Πειρατές της Ρομποτικής», 19 Φεβρουαρίου 2017.


Ομάδα μαθητών μας μέσα στο χειρουργείο, όπου είδαν από κοντά το DaVinci Surgical Robot να εκτελεί εγχείριση μπροστά στα μάτια τους, 2 Φεβρουαρίου 2017.


Επίδειξη Ρομποτικής στο Mall of Cyprus, 7 Μαΐου 2016.


Συμμετοχή στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς ως «Φάχτορες της Ρομποτικής», 5 Μαρτίου 2016.