Δραστηριότητες Ρομποτικής

Περιγραφή

Εκτός από τους Παγκύπριους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής, στους μαθητές μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής:

  • Τον Ιούλιο 2019 και Ιούλιο 2020 επίλεκτοι μαθητές μας της Ρομποτικής συμμετείχαν, κατόπιν διαδικασίας επιλογής των καλυτέρων υποψηφίων, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ερευνητικού κέντρου RISE (Research center of excellence on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies). Το 2019 το 1/3 των μαθητών που επιλέγηκαν ήταν από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.
  • Ομάδα μαθητών μας της Ρομποτικής μπήκε μέσα στο χειρουργείο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου είδαν από κοντά το DaVinci Surgical Robot να εκτελεί Ρομποτική εγχείρηση μπροστά τους, 2 Φεβρουαρίου 2017.
    Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες
    Πατήστε εδώ για να δείτε βίντεο
    Επίσης, τον Νοέμβριο 2019 άλλα τμήματα μαθητών μας της Ρομποτικής επισκέφτηκαν το American Medical Center (AMC) όπου και πάλι είχαν την ευκαιρία να δουν το DaVinci Surgical Robot να εκτελεί Ρομποτική εγχείρηση μπροστά τους. Όμως δυστυχώς, λόγω των κανόνων λειτουργείας του AMC, δεν ήταν εφικτό να έχουμε φωτογραφίες ή βίντεο.