Διάκριση στα Cyprus Education Leaders Awards 2021

Διάκριση στα Cyprus Education Leaders Awards 2021

Περιγραφή

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, διεξήχθη στο Lemon Park στη Λευκωσία η τελετή απονομής των Cyprus Education Leaders Awards 2021. Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. H πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων ήταν η κα. Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη και δεύετερη βράβευση. Για τα δυο βραβεία είχαμε Φιλοξενηθεί στο ΑΝΤ1 TV “Μέρα Μεσημέρι” στις 19 Οκτωβρίου 2021.

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ βραβεύτηκε σε δυο κατηγορίες που αφορούν τη Ρομποτική:

— Κατηγορία Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία: Μαθητές Διδάσκουν Ρομποτική σε Καθηγητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων

Οι ΜΑΘΗΤΕΣ Αλέξανδρος Οβάνοβ, Αλκίνοος Τομαρίδης, Γρηγόρης Ορφανίδης και Χάρης Χριστοφόρου, της ομάδας ρομποτικής First Tech Challenge FTC RevvedUp από το Epiteugma Robotics Lab powered by Wargaming, εκπαίδευσαν σε θέματα ρομποτικής 39 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ από 12 σχολεία της ΚΥΠΡΟΥ (4 Δημόσια και 8 Ιδιωτικά). Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας.

Ο σκοπός της εκπαίδευσης των καθηγητών/τριών ήταν όπως λάβουν εξειδικευμένες γνώσεις έτσι ώστε να ενεργήσουν ως μέντορες ρομποτικής των μαθητών στα σχολεία που διδάσκουν. Επίσης, σε 3 Δημόσια σχολεία είχε παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ εξοπλισμός (robot-kit) αξίας €2000 ανά σχολείο, μέσω χορηγιών που διευθέτησε το Epiteugma Training Center.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υλικό της εκπαίδευσης (ύλη που καλύφθηκε και σημειώσεις που ετοιμαστήκαν και δόθηκαν στους συμμετέχοντες) είχαν ετοιμαστεί 100% από τους μαθητές. Η κάθε εκπαίδευση ήταν διάρκειας 2 ημερών, 5 ώρες ανά ημέρα. Η εκπαίδευση είχε γίνει με βάση μια από τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες πλατφόρμες ρομποτικής, την FTC REV ROBOTICS USA. Καλύφτηκαν θέματα υλικού/εξοπλισμού (hardware) και προγραμματισμού.

Στο τέλος της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε ένα μικρής κλίμακας δειγματικό robot game (δείτε τα τελευταία 5 βίντεο). Οι εκπαιδεύσεις των 39 καθηγητών/τριών είχαν γίνει σε 5 ομάδες στις ακόλουθες ημερομηνίες (δείτε φωτογραφίες στα πιο κάτω άλμπουμ): 13-14 Ιουλίου 2020  /  16-17 Ιουλίου 2020  /  24-25 Αυγούστου 2020  /  10-11 Οκτωβρίου 2020  /  7-8 Νοεμβρίου 2020

Σκοπός μας είναι όπως γίνουν και άλλες εκπαιδεύσεις καθηγητών/τριών από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ΚΥΠΡΟΥ, έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα όσοι περισσότεροι καθηγητές/τριες να εκπαιδευτούν για να μεταφέρουν την τεχνογνωσία της συγκεκριμένης υψηλού επιπέδου ρομποτικής πλατφόρμας FTC REV στους μαθητές τους.

— Κατηγορία Διαχείριση έκτακτης ανάγκης – Covid: Μαθητές Κατασκευάζουν Αυτόνομο Ρομπότ Που Απολυμαίνει Σχολεία Και Άλλους Χώρους Εκπαίδευσης

Οι μαθητές μας της ρομποτικής, της ομάδας Epiteugma RevvedUp, έχουν δημιουργήσει ένα πρωτότυπο (prototype) αλλά πλήρες λειτουργικό ρομπότ που απολυμαίνει μόνο του χώρους όπως σχολεία, εκπαιδευτικά κέντρα, φροντιστήρια, κλπ. Το ρομπότ ονομάζεται A.N.D.R.O.S. (Autonomous Navigating and Disinfecting Robot for Operating Structures).

Διαθέτει μικρο-κάμερες, αισθητήρες & ψεκαστήρες και “εργάζεται” σε ώρες που δεν υπάρχουν μαθητές και καθηγητές/τριες μέσα στις αίθουσες και λοιπούς χώρους. Το ρομπότ αυτό σχεδιάστηκε με τους μαθητές να είναι εξ αποστάσεως και ελέγχθηκε ως προς την λειτουργία του σε περιβάλλον προσομοίωσης (simulator). Δείτε φωτογραφίες του ρομπότ εδώ.

Δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα ρομποτικής που προσφέρονται από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Θέλετε και εσείς να ανήκετε στους νικητές; Κρατήστε τώρα θέση για τον Σεπτέμβριο.