Δραστηριότητες Ρομποτικής

Περιγραφή

Εκτός από τους Παγκύπριους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής, στους μαθητές μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής:

  • Το 2020 επίλεκτοι μαθητές μας της Ρομποτικής δίδαξαν Ρομποτική σε καθηγητές Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων. Διαβάστε λεπτομέριες εδώ.
  • Τον Ιούλιο 2019 και Ιούλιο 2020 επίλεκτοι μαθητές μας της Ρομποτικής συμμετείχαν, κατόπιν διαδικασίας επιλογής των καλυτέρων υποψηφίων, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ερευνητικού κέντρου RISE (Research center of excellence on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies). Το RISE το 2021 μετονομάστηκε σε CYENS Centre of Excellence.
  • Κατά την περίοδο του πρώτου Covid lockdown, Μάρτιος-Μάιος 2020, οι κορυφαίοι μαθητές μας της ρομποτικής, της θρυλικής ομάδας Epiteugma Revved-Up #13906, είχαν δημιουργήσει ένα πρωτότυπο πλήρες λειτουργικό ρομπότ που απολυμαίνει από μόνο του χώρους όπως σχολεία, γραφεία, καταστήματα, κλπ. Το ρομπότ ονομάζεται A.N.D.R.O.S. και διαθέτει μικρο-κάμερες, αισθητήρες & ψεκαστήρες και εργάζεται σε ώρες που δεν υπάρχουν άτομα στους χώρους. Το project αυτό έγινε εξ αποστάσεως, ο κάθε μαθητής στο σπίτι του, με την καθοδήγηση των μεντόρων της ομάδας μας.
  • Ομάδα μαθητών μας της Ρομποτικής μπήκε μέσα στο χειρουργείο του Νοσοκομείου American Medical Center (AMC) όπου είδαν από κοντά το DaVinci Surgical Robot να εκτελεί Ρομποτική εγχείρηση (δυστυχώς, λόγω των κανόνων λειτουργείας του AMC, δεν ήταν εφικτό να έχουμε φωτογραφίες ή βίντεο), 14 Νοεμβρίου 2019.
  • Το 2016, 2017 και 2018 επίλεκτοι μαθητές μας της Ρομποτικής συμμετείχαν με υποτροφία στο καλοκαιρινό πρόγραμμα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Stanford Αμερικής.