Ρομποτική για μαθητές Προδημοτικής Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου

Αρχική/Προγράμματα Προδημοτικής Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου/Ρομποτική για μαθητές Προδημοτικής Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου

Ρομποτική για μαθητές Προδημοτικής Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου

Περιγραφή

We don’t use kids to build robots. We use robots to build kids.” Dean Kamen, ιδρυτής της FIRST, του μεγαλύτερου οργανισμού ρομποτικής παγκοσμίως.

Ποιοι διδάσκουν Ρομποτική στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στο πιο σύνθετο και εξειδικευμένο εργαστήριο Ρομποτικής στην Κύπρο, το Epiteugma Robotics Lab powered by Wargaming. Στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ  διδάσκουν εξαιρετικοί καθηγητές Ρομποτικής με επιστημονικές γνώσεις σε Computer Science, Mechanical Engineering και Electronics & Robotics. Για αυτό και υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα όπως θα δείτε πιο κάτω.

Διακρίσεις σε Παγκύπριους & Παγκόσμιους Διαγωνισμούς και άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής

Σε όλους τους μαθητές μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορους διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικαιώνει την φήμη του ως το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο Ρομποτικής στην Κύπρο. Σε όλους τους διαγωνισμούς όλοι οι μαθητές λαμβάνουν από τον κάθε διαγωνισμό πιστοποιητικά συμμετοχής ή/και διάκρισης. Πατήστε στα πιο κάτω links αν θέλετε το παιδί σας να ξεχωρίσει και να υπερτερήσει:

Οφέλη της Ρομποτικής

Η Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Επίσης, η Ρομποτική συνδράμει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, μιας και τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες, κτίζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έτσι βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα ότι τα έχουν καταφέρει. Η ρομποτική κτίζει το βιογραφικό των παιδιών σας και τους προετοιμάζει για τις σπουδές τους.

Πως γίνεται το μάθημα της Ρομποτικής

Η Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκέδαση. Επίσης, διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πληροφορική, την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά. Για αυτό το λόγο η Ρομποτική εμπίπτει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ονομάζεται STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Στη Ρομποτική γίνεται εκπαίδευση μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον, με σκοπό να κατασκευαστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ διαφόρων μορφών, τύπων, ικανοτήτων και «εξυπνάδας». Τα ρομπότ αποτελούνται από λογισμικό (software) και διάφορα υλικά (hardware) όπως άξονες, γρανάζια, και άλλα εξαρτήματα σε διάφορα μεγέθη.

Επίσης, είναι διαθέσιμα και κάποια ηλεκτρονικά μέρη, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ρομπότ να «ζωντανέψει» και να εκτελέσει διάφορες εντολές. Τα  ηλεκτρονικά μέρη αποτελούνται από τον εγκέφαλο του ρομπότ, αισθητήρες (sensors) χρώματος/αφής/απόστασης/απόκλισης που δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και κινητήρες (motors) για σκοπούς κίνησης.

Αγορά ρομπότ και διάβασμα στο σπίτι

Για την Ρομποτική δεν απαιτείται να αγοράσετε ρομπότ για να έχετε στο σπίτι σας. Επίσης, δεν απαιτείται καθόλου διάβασμα για το σπίτι. Όλη η δουλειά γίνεται μέσα στα εργαστήρια Ρομποτικής στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Προσφερόμενα επίπεδα

 • Junior Robotics (από Προδημοτική)
 • LEGO WeDo 1
 • LEGO WeDo 2
 • LEGO Spike 1
 • LEGO Spike 2
 • LEGO Mindstorms 1
 • LEGO Mindstorms 2
 • MakeBlock Arduino 1
 • MakeBlock Arduino 2 & C Programming
 • FTC REV & Java Programming
 • NAO Humanoid Robot & Python Programming

Αν κάποιος μαθητής θέλει να προχωρήσει πιο γρήγορα στο επόμενο επίπεδο (δηλαδή να κερδίσει μια ακαδημαϊκή χρονιά), μπορεί να συμμετάσχει στο εντατικό καλοκαιρινό μας πρόγραμμα Summer School Ρομποτικής.

Βίντεο από τα μαθήματα ρομποτικής

Δείτε βίντεο στο Facebook ή στο Instagram από διάφορα επίπεδα από τα μαθήματα ρομποτικής.

Τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Προδημοτικής – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου ξεκινούν Σεπτέμβριο. Όμως, λόγω της φύσεως των μαθημάτων που είναι αυτοτελή projects, δηλαδή δεν συσχετίζονται μεταξύ τους, μπορούν οι μαθητές να ξεκινήσουν μαθήματα Ρομποτικής κατά την διάρκεια όλης της ακαδημαϊκής χρονιάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις διάφορες επιλογές ως προς τις μέρες και ώρες. Η περίοδος εγγραφών ξεκινά μετά το Πάσχα και συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Οι πληρωμές για όλα τα προγράμματα του Πίνακα 2 γίνονται με μηνιαίες δόσεις όπως φαίνονται στην τελευταία στήλη του Πίνακα 2 του αρχείου PDF με όλα τα προγράμματα.

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ προσφέρει διάφορα πρωτοποριακά και καινοτόμα προγράμματα, για μαθητές Προδημοτικής – Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου:

Γενικά Προγράμματα

STEM Προγράμματα