Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου

Αρχική/Προγράμματα Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου/Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου

Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου

Περιγραφή

We don’t use kids to build robots. We use robots to build kids.” Dean Kamen, ιδρυτής της FIRST, του μεγαλύτερου οργανισμού ρομποτικής παγκοσμίως.

Ποιοι διδάσκουν Ρομποτική στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στο πιο σύνθετο και εξειδικευμένο εργαστήριο Ρομποτικής στην Κύπρο, το Epiteugma Robotics Lab powered by Wargaming. Στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ  διδάσκουν εξαιρετικοί καθηγητές Ρομποτικής με επιστημονικές γνώσεις σε Computer Science, Mechanical Engineering και Electronics & Robotics. Για αυτό και υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα όπως θα δείτε πιο κάτω.

Διακρίσεις σε Παγκύπριους & Παγκόσμιους Διαγωνισμούς 

Σε όλους τους μαθητές μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορους διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Σε όλους τους διαγωνισμούς όλοι οι μαθητές λαμβάνουν από τον κάθε διαγωνισμό πιστοποιητικά συμμετοχής ή/και διάκρισης. Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δικαιώνει την φήμη του ως το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο Ρομποτικής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ πήρε την:

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο στην Κύπρο, όπου μαθητές μας συμμετέχουν απευθείας σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής (στους πιο κάτω διαγωνισμούς δεν διεξάγεται αντίστοιχος Παγκύπριος Διαγωνισμός):

Επίσης, ο τομέας της ρομποτικής στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ βραβεύτηκε με δυο διακρίσεις στα Cyprus Education Leaders Awards 2019:

Άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής

Εκτός από τους Παγκύπριους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς, στους μαθητές μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής.

Ποιοι ασχολούνται με την Ρομποτική

H Ρομποτική είναι δημιουργική, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα. Με την Ρομποτική ασχολούνται παιδιά που τους αρέσουν οι κατασκευές (π.χ. με LEGO), ως άτομα είναι της επιστήμης & της τεχνολογίας και έχουν κλίση προς υπολογιστές. Αν βλέπετε ότι τα παιδιά σας διαφέρουν από άλλα και πληρούν κάποια ή όλα από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, τότε η Ρομποτική είναι αυτό που ψάχνετε.

Οφέλη της Ρομποτικής

Η Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Επίσης, η Ρομποτική συνδράμει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, μιας και τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες, κτίζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έτσι βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα ότι τα έχουν καταφέρει.

Πως γίνεται το μάθημα της Ρομποτικής

Η Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκέδαση. Επίσης, διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πληροφορική, την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά. Για αυτό το λόγο η Ρομποτική εμπίπτει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ονομάζεται STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Στη Ρομποτική γίνεται εκπαίδευση μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον, με σκοπό να κατασκευαστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ διαφόρων μορφών, τύπων, ικανοτήτων και «εξυπνάδας». Τα ρομπότ αποτελούνται από λογισμικό (software) και διάφορα υλικά (hardware) όπως άξονες, γρανάζια, και άλλα εξαρτήματα σε διάφορα μεγέθη.

Επίσης, είναι διαθέσιμα και κάποια ηλεκτρονικά μέρη, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ρομπότ να «ζωντανέψει» και να εκτελέσει διάφορες εντολές. Τα  ηλεκτρονικά μέρη αποτελούνται από τον εγκέφαλο του ρομπότ, αισθητήρες (sensors) χρώματος/αφής/απόστασης/απόκλισης που δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και κινητήρες (motors) για σκοπούς κίνησης.

Αγορά ρομπότ και διάβασμα στο σπίτι

Για την Ρομποτική δεν απαιτείται να αγοράσετε ρομπότ για να έχετε στο σπίτι σας. Επίσης, δεν απαιτείται καθόλου διάβασμα για το σπίτι. Όλη η δουλειά γίνεται μέσα στα εργαστήρια Ρομποτικής στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Που προσφέρεται η Ρομποτική

H Ρομποτική προσφέρεται στη Λευκωσία και στη Λεμεσό. Στη Λευκωσία προσφέρονται όλα τα επίπεδα. Στη Λεμεσό προσφέρονται συγκεκριμένα επίπεδα, όπως θα δείτε πιο κάτω.

Προσφερόμενα επίπεδα (κανονικής ακαδημαϊκής χρονιάς Σεπτέμβριος – Ιούνιος)

 • Game Programming 1 (για Β-Γ-Δ Δημοτικού) – Λευκωσία
 • Game Programming 2 (για Ε-Στ Δημοτικού & Α Γυμνασίου) – Λευκωσία
 • Junior Robotics (για Προδημοτική) – Λευκωσία & Λεμεσός
 • LEGO WeDo 1 – Λευκωσία & Λεμεσός
 • LEGO WeDo 2 – Λευκωσία & Λεμεσός
 • LEGO Spike Prime 1 – Λευκωσία
 • LEGO Spike Prime 2 – Λευκωσία
 • LEGO Mindstorms 1 – Λευκωσία & Λεμεσός
 • LEGO Mindstorms 2 – Λευκωσία & Λεμεσός
 • LEGO Mindstorms 3 – Λευκωσία & Λεμεσός
 • MakeBlock Arduino 1 & Drones & C Programming – Λευκωσία
 • MakeBlock Arduino 2 & Drones & C Programming – Λευκωσία
 • Advanced Electronics Arduino 3 & C Programming – Λευκωσία
 • Advanced Electronics Arduino 4 & C Programming – Λευκωσία
 • NAO Humanoid Robot & Python Programming – Λευκωσία
 • First Tech Challenge FTC REV & Java Programming – Λευκωσία

 

Τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου ξεκινούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο ανάλογα. Όμως, λόγω της φύσεως των μαθημάτων που είναι αυτοτελή projects, δηλαδή δεν συσχετίζονται μεταξύ τους, μπορούν οι μαθητές να ξεκινήσουν μαθήματα Ρομποτικής κατά την διάρκεια όλης της ακαδημαϊκής χρονιάς. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για τις διάφορες επιλογές ως προς τις μέρες και ώρες. Η περίοδος εγγραφών ξεκινά μετά το Πάσχα και συνεχίζεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Οι πληρωμές για όλα τα προγράμματα του Πίνακα 2 γίνονται με μηνιαίες δόσεις όπως φαίνονται στην τελευταία στήλη του Πίνακα 2 του αρχείου PDF με όλα τα προγράμματα.

Εκτός από τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ προσφέρει και μαθήματα Ηλεκτρονικών ΥπολογιστώνΑγγλικών Cambridge, UCMAS Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου και Manners4Minors Πρόγραμμα Σωστής Κοινωνικής Συμπεριφοράς και Καλών Τρόπων.