Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017

Αρχική/Ρομποτική ΛΕΥΚΩΣΙΑ & ΛΕΜΕΣΟΣ/Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017

Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017

Περιγραφή

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ έλαβε ειδική πρόσκληση όπου συμμετείχε απευθείας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017 που έγινε στην Washington DC, Αμερική, στις 15-18 Ιουλίου 2017. Σε αυτό τον διαγωνισμό δεν υπήρχε τοπικός (national) διαγωνισμός της κάθε χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μια ομάδα από την κάθε χώρα είχε πάρει ειδική πρόσκληση για να διαγωνιστεί με άλλες 163 χώρες.

Την Κυπριακή ομάδα από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ αποτελούσαν οι Γρηγόρης Ορφανίδης, Χρίστος Σωτηρίου, Μιχάλης Πιτσιλλής, Αντρέας Κούρρης και Μαίριλυν Σταύρου. Μετά από την ολοκλήρωση 4 από τους 6 αγώνες, η Κυπριακή ομάδα από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ήταν 7η στην βαθμολογία. Δυστυχώς όμως λόγω τεχνικών προβλημάτων με το ρομπότ μας κατά τα τελευταίους 2 αγώνες, καταταγήκαμε στην 65η θέση από τις 163 χώρες. Φυσικά η θέση αυτή είναι αρκετά τιμητική λαμβάνοντας υπόψη ότι διαγωνιστήκαμε εναντίον χωρών με 15-20 χρόνια εμπειρία σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Παρών στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό First Global Challenge FGC 2017 ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Washington DC, κ. Λεωνίδας Παντελίδης, όπου εξέφρασε την στήριξη του στην Κυπριακή ομάδα και δήλωσε ενθουσιασμένος με τους Κύπριους μαθητές μας που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό.

Δείτε απόσπασμα από την παρουσία μελών της ομάδας μας στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV ONE στην εκπομπή “Ξυπνήσατε” στις 27 Ιουνίου 2017.

Δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα ρομποτικής που προσφέρονται από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Θέλετε και εσείς να ανήκετε στους νικητές; Κρατήστε τώρα θέση για τον Σεπτέμβριο.