Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2018

Αρχική/Ρομποτική ΛΕΥΚΩΣΙΑ & ΛΕΜΕΣΟΣ/Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2018

Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2018

Περιγραφή

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ανέβασε τον πήχη της ρομποτικής στην Κύπρο τολμώντας ένα τεράστιο άθλο με την συμμετοχή μαθητών μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2018, που είναι εκ των πιο δύσκολων και απαιτητικών ρομποτικών διαγωνισμών ανά το παγκόσμιο. Στο FTC 2018 συμμετέχουν ομάδες από χώρες με 10-20 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της ρομποτικής. Σε αυτό τον διαγωνισμό δεν υπάρχει τοπικός (national) διαγωνισμός της κάθε χώρας. Υπάρχουν περιφερειακοί (super-regional) διαγωνισμοί που γίνονται σε συγκεκριμένες χώρες και ο τελικός που γίνεται στην Αμερική.

Μόνο μια ομάδα από την Κύπρο επιχείρησε να διαγωνιστεί στο FTC 2018 στο Ισραήλ στις 26 Φεβρουαρίου 2018. Την ομάδα Epiteugma Revved Up αποτελούσαν ο FTC Team Leader, Head Robotics Mentor & Coach Σολωμός Δημητρίου, o Robotics Coach Μάνος Ηλιάδης και οι μαθητές Χρίστος Σωτηρίου (team captain), Γρηγόρης Ορφανίδης, Αλκίνοος Τομαρίδης, Αντρέας Κούρρης και Μιχάλης Πιτσιλλής. Η ομάδα μας θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον κ. Σοφρώνη Παπαγεωργίου από την πρεσβεία της Κύπρου στο Ισραήλ που στήριξε την Κυπριακή ομάδα.

Με μια καθηλωτική εμφάνιση που άφησε άφωνους τους διοργανωτές και τους αντιπάλους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κυπριακή ομάδα Epiteugma Revved Up συμμετείχε σε ένα τόσο δύσκολο διαγωνισμό για πρώτη φορά, κατατάγηκε 6η από τις 44 ομάδες! Στους ημιτελικούς η ομάδα μας έχασε την πρόκριση για τον τελικό με μόνο 1 βαθμό διαφορά από την ομάδα που κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ισραήλ, που οδηγεί στον τελικό του FTC 2018 στην Αμερική. Η Κυπριακή ομάδα Epiteugma Revved Up κέρδισε επίσης το ειδικό βραβείο JUDGES AWARD που δίνεται στην καλύτερη νεοφώτιστη (rookie) ομάδα.

Φωτογραφίες από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Tech Challenge FTC 2018:

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα βίντεο.

Δείτε αποσπάσματα από την παρουσία μερικών μελών της ομάδας στον τηλεοπτικό σταθμό:

Την Κυπριακή αποστολή από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ στηρίζουν οι πιο κάτω χορηγοί, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 

 


Χρυσοί Χορηγοί


 


 


Ασημένιοι Χορηγοί


 

 


Χάλκινοι Χορηγοί


 

Δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα ρομποτικής που προσφέρονται από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Θέλετε και εσείς να ανήκετε στους νικητές; Κρατήστε τώρα θέση για τον Σεπτέμβριο.