Διάκριση στα Cyprus Education Leaders Awards 2019

Διάκριση στα Cyprus Education Leaders Awards 2019

Περιγραφή

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 διεξήχθη στο Lemon Park στη Λευκωσία η τελετή απονομής Cyprus Education Leaders Awards 2019. Τα βραβεία τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πρώτη και δεύετερη βράβευση.

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ βραβεύτηκε σε δυο κατηγορίες που αφορούν τη Ρομποτική:

— Κατηγορία Υποδομή, Κτίρια & Εγκαταστάσεις:  Δημιουργία Του Πιο Σύνθετου Και Εξειδικευμένου Εργαστηρίου Ρομποτικής Στην Κύπρο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Epiteugma Robotics Lab powered by Wargaming πατώντας εδώ

— Κατηγορία Δεσμός με την Κοινωνία: Μαθητές Διδάσκουν Ρομποτική Σε Ασυνόδευτα Παιδιά Πρόσφυγες

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ έχει προχωρήσει με την υλοποίηση μιας απίστευτα προοδευτικής ιδέας ενώνοντας τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με τον τομέα της Ρομποτικής. Σκεφτήκαμε όπως προσφέρουμε την ευκαιρία σε ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες, που υπό κανονικές συνθήκες ενδεχομένως να μην είχαν ποτέ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Ρομποτικής, να κάνουν μαθήματα Ρομποτικής στον πιο άρτια τεχνολογικά εξοπλισμένο χώρο στην Κύπρο, το Epiteugma Robotics Lab powered by Wargaming. Η ιδέα έγινε ακόμη πιο προοδευτική με μια σημαντική παράμετρο: τα μαθήματα δεν θα τα δίδασκαν καθηγητές, αλλά μαθητές μας!

Επικοινωνήσαμε με τον οργανισμό Hope For Children όπου τους παρουσιάσαμε την ιδέα μας. Οι υπεύθυνοι στο Hope For Children κατενθουσιάστηκαν και έδωσαν αμέσως το πράσινο φως για να ξεκινήσει η υλοποίηση της ιδέας. Στο project μας δώσαμε το όνομα EPITEUGMA HOPE ROBOGEES , που βγαίνει από το ROBOtics και refuGEES. Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση από το Hope For Children.

Δώσαμε την ευκαιρία στους κορυφαίους μαθητές μας στη Ρομποτική εάν θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το project. Αποδέχτηκαν την πρόσκληση και πρόκληση, σε ρόλο καθηγητών Ρομποτικής οι κορυφαίοι μαθητές μας που συμμετείχαν σε διακριθέντες ομάδες μας Ρομποτικής. Οι Γρηγόρης Ορφανίδης, Αλκίνοος Τομαρίδης και Άγγελος Αντωνίου ανέλαβαν το έργο της διδασκαλίας. Στον ρόλο των μαθητών θα ήταν μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, από Αφρικανικές χώρες καθώς και από τη Συρία και Μπανγκλαντές.

Πρωτίστως έπρεπε να εξηγήσουν τα διάφορα μέρη της πλατφόρμας Ρομποτικής που θα χρησιμοποιούσαν, σε επίπεδο hardware και software, και ακολούθως να εξηγήσουν στα παιδιά πως να κατασκευάσουν ένα ρομπότ ύψους περίπου 1.50 μέτρων που να χορεύει Κυπριακούς χορούς! Το όνομα του ρομπότ… VrakamanBot! Η ιδέα των Κυπριακών χορών προέκυψε μιας και τα παιδιά αυτά ζουν πλέον στην Κύπρο, καλό θα ήταν να εκπαιδευτούν και στην παράδοση μας. Τα μαθήματα ξεκίνησαν την πρώτη βδομάδα Φεβρουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκαν τέλος Ιουνίου 2019.

Ο VrakamanBot παρουσιάστηκε επίσημα από τα παιδιά της ομάδας EPITEUGMA HOPE ROBOGEES  στα πλαίσια ανοικτής έκθεσης του Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής Robotex 2019, που διεξάχθηκε στις 29-30 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την μαθήτρια μας Δέσποινα Αθανασίου που βοήθησε την ομάδα σε θέματα ενδυμασίας και styling του VrakamanBot. Ο VrakamanBot παρουσιάστηκε στην τηλεόραση στο Sigma TV στην εκπομπή “Παραδοσιακή Βραδιά” στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 καθώς και στο ΡΙΚ στην εκπομπή “Όμορφη Μέρα – Κάθε Μέρα” στις 8 Οκτωβρίου 2019.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τεράστια αυτή ευκαιρία έδωσε στα παιδιά από το Hope For Children όχι μόνο την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Ρομποτική, αλλά να νοιώσουν το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ και τους συνομήλικους μέντορες τους ως ένα είδος οικογένειας που πιστεύουν σε αυτούς, ότι μπορούν να τα καταφέρουν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου project και όχι μόνο. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας.

Το project αυτό είναι μόνο η αρχή. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-20, μέλη της ομάδας EPITEUGMA HOPE ROBOGEES είχαν ενωθεί μαζί με τους μέντορες τους ως μια ομάδα εκπροσωπώντας την Κύπρο στον Παγκόσμιο διαγωνσιμό First Global Challenge FGC 2019.

Δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα ρομποτικής που προσφέρονται από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Θέλετε και εσείς να ανήκετε στους νικητές; Κρατήστε τώρα θέση για τον Σεπτέμβριο.