Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017 στην Αμερική

Αρχική/Προγράμματα Προδημοτικής Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου/Διαγωνισμοί & Δραστηριότητες Ρομποτικής/Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017 στην Αμερική

Διάκριση Κύπρου στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017 στην Αμερική

Περιγραφή

Το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ συμμετείχε ως Εθνική Ομάδα Ρομποτικής Κύπρου απευθείας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής First Global Challenge FGC 2017 που έγινε στην Ουάσινγκτον στην Αμερική, στις 15-18 Ιουλίου 2017. Σε αυτό τον διαγωνισμό δεν υπήρχε τοπικός (national) διαγωνισμός της κάθε χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μια ομάδα από την κάθε χώρα είχε πάρει ειδική πρόσκληση για να διαγωνιστεί εκπροσωπώντας την χώρα.

Την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής Κύπρου αποτελούσαν οι Γρηγόρης Ορφανίδης, Χρίστος Σωτηρίου, Μιχάλης Πιτσιλλής, Αντρέας Κούρρης και Μαίριλυν Σταύρου. Η Εθνική Ομάδα Ρομποτικής Κύπρου ήταν 7η στην βαθμολογία από τις 163 χώρες, στα 6 από τα 8 παιγνίδια. Η θέση αυτή είναι αρκετά τιμητική λαμβάνοντας υπόψη ότι διαγωνιστήκαμε εναντίον χωρών με 15-20 χρόνια εμπειρία σε διαγωνισμούς ρομποτικής.

Παρών στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό First Global Challenge FGC 2017 ήταν και ο πρέσβης της Κύπρου στην Ουάσινγκτον, κ. Λεωνίδας Παντελίδης, όπου εξέφρασε την στήριξη του στην Κυπριακή ομάδα και δήλωσε ενθουσιασμένος με τους Κύπριους μαθητές μας που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό.

Δείτε το βίντεο της ομάδας μας που προβλήθηκε στον χώρο του διαγωνισμού κατά την παρουσίαση της Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής της Κύπρου.

Δείτε απόσπασμα από την παρουσία μελών της ομάδας μας στον τηλεοπτικό σταθμό ΤV ONE στην εκπομπή “Ξυπνήσατε” στις 27 Ιουνίου 2017.

Δείτε τις πληροφορίες για τα μαθήματα ρομποτικής που προσφέρονται από το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Θέλετε και εσείς να ανήκετε στους νικητές; Κρατήστε τώρα θέση για τον Σεπτέμβριο.