Ρομποτική σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ

Ρομποτική (για μαθητές) σε ΛΕΥΚΩΣΙΑ και ΛΕΜΕΣΟ
Γονείς που είστε ιδιοκτήτες εταιρείας ή εργάζεστε σε εταιρεία ή γνωρίζετε κάποια εταιρεία και θέλετε να ανήκετε στους χορηγούς της επίλεκτης ομάδας ρομποτικής που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό First Tech Challenge 2018, πατήστε εδώ για να δείτε ενημερωτική επιστολή καθώς και τα πακέτα χορηγιών (στην σελίδα 3).
 
 
 
 
H Ρομποτική προσφέρεται στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.
 
Γονείς: πιο κάτω θα διαβάσετε τις πληροφορίες που απαντούν το ερώτημα σας
«Που να στείλω το παιδί μου Ρομποτική;»
Η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη όταν έχετε διαβάσει τις πιο κάτω σημαντικές πληροφορίες.

Ποιοι διδάσκουν Ρομποτική στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ δεν διδάσκουν άτομα που γνωρίζουν κάποιο απλό βασικό επίπεδο σε θέματα Ρομποτικής. Διδάσκουν 4 εξαιρετικοί καθηγητές Ρομποτικής με επιστημονικές γνώσεις σε Computer Science, Computer Engineering και Electronics & Robotics. Για αυτό και υπάρχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα όπως θα δείτε πιο κάτω.

Διακρίσεις σε Παγκύπριους Διαγωνισμούς & και εκπροσώπηση της Κύπρου σε Παγκόσμιους Διαγωνισμούς 

Στους μαθητές μας δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορους διαγωνισμούς στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μέσα σε 9 μήνες (Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017) το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ σάρωσε τα πάντα και δικαιώνει την φήμη του ως το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό κέντρο Ρομποτικής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ:

Άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής

Εκτός από τους Παγκύπριους και Παγκόσμιους Διαγωνισμούς, στους μαθητές μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλες δραστηριότητες περί Ρομποτικής:

Ποιοι ασχολούνται με την Ρομποτική

H Ρομποτική είναι δημιουργική, ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική δραστηριότητα. Με την Ρομποτική ασχολούνται χαρισματικά και ταλαντούχα παιδιά, έξυπνοι μαθητές, παιδιά που τους αρέσουν οι κατασκευές (π.χ. με LEGO), ως άτομα είναι της επιστήμης & της τεχνολογίας και έχουν κλίση προς υπολογιστές. Αν βλέπετε ότι τα παιδιά σας διαφέρουν από άλλα και πληρούν κάποια ή όλα από τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, τότε η Ρομποτική είναι αυτό που ψάχνετε.

Τι κερδίζει κάποιο παιδί από την Ρομποτική

Η Ρομποτική βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την κριτική σκέψη, την συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των μαθητών. Επίσης, η Ρομποτική συνδράμει στην αύξηση της αυτοπεποίθησης, μιας και τα παιδιά αντιλαμβάνονται έννοιες, κτίζουν και προγραμματίζουν ρομπότ, έτσι βλέπουν το τελικό αποτέλεσμα ότι τα έχουν καταφέρει. Η Ρομποτική συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε διασκέδαση. Επίσης, διεγείρει το ενδιαφέρον των παιδιών για την πληροφορική, την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανολογία και τα μαθηματικά. Για αυτό το λόγο η Ρομποτική εμπίπτει στο εκπαιδευτικό πλαίσιο που ονομάζεται STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Τι είναι ρομπότ

Στη Ρομποτική γίνεται εκπαίδευση μέσα από ένα δημιουργικό και ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον, με σκοπό να κατασκευαστούν και να προγραμματίσουν ρομπότ διαφόρων μορφών, τύπων, ικανοτήτων και «εξυπνάδας». Τα ρομπότ αποτελούνται από λογισμικό (software) και διάφορα υλικά (hardware), όπως πλαστικά τουβλάκια, άξονες, γρανάζια, και άλλα πλαστικά εξαρτήματα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Επίσης, είναι διαθέσιμα και κάποια ηλεκτρονικά μέρη, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε ένα ρομπότ να «ζωντανέψει» και να εκτελέσει διάφορες εντολές. Τα  ηλεκτρονικά μέρη αποτελούνται από τον εγκέφαλο του ρομπότ, αισθητήρες (sensors) χρώματος-αφής-απόστασης-απόκλισης που δίνουν τη δυνατότητα στο ρομπότ να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και κινητήρες (motors) για σκοπούς κίνησης.

Αγορά ρομπότ και διάβασμα στο σπίτι

Για την Ρομποτική δεν απαιτείται να αγοράσετε ρομπότ για να έχετε στο σπίτι σας. Επίσης, δεν απαιτείται καθόλου διάβασμα για το σπίτι. Όλη η δουλειά γίνεται μέσα στα εργαστήρια Ρομποτικής στο ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.

Προσφερόμενα επίπεδα  

  • Εισαγωγή στη Ρομποτική (για Α Δημοτικού)
  • LEGO WeDo 1
  • LEGO WeDo 2 & LEGO Boost
  • LEGO Mindstorms 1
  • LEGO Mindstorms 2
  • LEGO Mindstorms 3
  • Arduino 1
  • Arduino 2
  • Arduino 3

Φωτογραφίες & βίντεο από διαγωνισμούς και δραστηριότητες μαθητών Ρομποτικής

Group των μαθητών μας της Ρομποτικής στο Facebook


Επίδειξη Ρομποτικής στο IKEA, 5 Ιουλίου 2017.


Προσκεκλημένοι στο MEGAOne TV στην εκπομπή “Ξυπνήσατε;”, 27 Ιουνίου 2017.

1η θέση στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Cyprus ROBOTEX Challenge 2017, 25 Ιουνίου 2017.
Πατήστε στα πιο κάτω links για να δείτε φωτογραφίες:

Πατήστε στα πιο κάτω links για να δείτε βίντεο:

1η θέση στον Παγκύπριο Διαγωνισμό NASA Space Apps Challenge 2017, 29-30 Απριλίου 2017.


Συμμετοχή στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς ως «Πειρατές της Ρομποτικής», 19 Φεβρουαρίου 2017.


Ομάδα μαθητών μας μέσα στο χειρουργείο, όπου είδαν από κοντά το DaVinci Surgical Robot να εκτελεί εγχείριση μπροστά στα μάτια τους, 2 Φεβρουαρίου 2017.


Προσκεκλημένοι στο Alpha TV Κύπρου στην εκπομπή “Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα”, 26 Ιανουαρίου 2017.

Συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO India, 25-27 Νοεμβρίου 2016.

1η θέση στην Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO Cyprus, 8 Οκτωβρίου 2016.


Επίδειξη Ρομποτικής στο Mall of Cyprus, 7 Μαΐου 2016.


Συμμετοχή στο Καρναβάλι Αγλαντζιάς ως «Φάχτορες της Ρομποτικής», 5 Μαρτίου 2016.


Εκτός από τα μαθήματα Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, το ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ προσφέρει και μαθήματα Ηλεκτρονικών ΥπολογιστώνΑγγλικών, Λογιστικής, καθώς και το παγκόσμια αναγνωρισμένο UCMAS Πρόγραμμα Ανάπτυξης Εγκεφάλου για Παιδιά Δημοτικού. Επίσης, οι μαθητές μπορούν να παρακαθίσουν το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού Άριστον.

Διαδικασία Εγγραφής
Προγράμματα & Σεμινάρια